ezine.bg»Рецепти»Баница»Банички»Турски банички от домашно тесто

Турски банички от домашно тесто

Турски банички от домашно тесто
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
22/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
20
"Несъмнено едни от най-вкусните банички, които може да си приготвите"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава малка
  • брашно - 300 грама
  • леща - 100 грама
  • яйца - 1 брой
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • мая - 1 ч.л. суха
  • олио - за пържене
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пресейте брашното.

Разтворете маята в малко топла вода и захарта. Прибавете шупналата мая към брашното, добавете яйцето, олиото и солта.

Сипете хладка вода и постепенно замесете меко тесто. Оставете го на топло, за да втаса.

Междувременно сварете лещата и я отцедете.

Загрейте малко олио и задушете наситнения лук. Прибавете лещата и след кратко разбъркване свалете от огъня. Овкусете с чубрица и сол, оставете сместа да се охлади.

От втасалото тесто разточете тънка кора и я нарежете на квадрати.

Във всеки квадрат сложете от лещената плънка. Прегънете и с помощта на вилица притиснете хубаво краищата.

Загрейте достатъчно количество олио и изпържете баничките до готовност.

Турските банички от домашно тесто са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: