Шоколадова торта Медовик

ЗориЗори
Ветеран
1517506523034
Шоколадова торта Медовик
Снимка: Зори
1 / 5
04/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Шоколадова торта Медовик е перфектната бърза торта, когато нямате много време да се вихрите с кухнята за рожденика"

Необходими Продукти

  • готови блатове - 5 бр., Медовик какаови (1 опаковка)
  • орехи - 100 г
  • бонбони - 10 бр. Тофифи (за украса)
  • За крема
  • краве масло - 100 г, меко
  • кондензирано мляко - 1 кутия Сгущенкое ( 380 г)
  • шоколад - 100 г разтопен на водна баня
  • течна сметана - 1 ч.ч.
  • кафява захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази торта Медовик маслото се оставя на стайна температура и след като омекне достатъчно, се разбива с помощта на миксер до пухкав крем.

Постепенно - лъжица по лъжица, към него се добавя свареното кондензирано мляко, докато се усвои напълно. Към сместа се добавя отново лъжица по лъжица от предварително разтопения на водна баня и поохладен шоколад.

В друга купа се разбива с миксер течната сметана с кафявата захар. С помощта на шпатула се прибавя към маслената смес и се разбърква.

В чиния за торта се слага готов блат, като се намазва с част от крема. Отгоре се нарежда следващ блат, отново крем и така до изчерпването на блатовете за медената торта.

Цялата шоколадова торта се намазва хубаво с крем отгоре и отстрани и се поръсва със смлените орехи.

Украсява се с бонбони по избор и се прибира шоколадовата торта Медовик, покрита в хладилник за 48 часа.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: