ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен картофен гювеч в крок пот

Постен картофен гювеч в крок пот

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
1786302k283
Постен картофен гювеч в крок пот
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
09/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
210 мин.
Общо
230 мин.
Порции
5
"Приготвени по този начин зеленчуците запазват полезните си свойства, а и са много вкусни"

Необходими Продукти

  • картофи - 700 грама
  • чорбаджийски чушки - 5 - 6 броя
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 червена
  • дафинов лист - 2 броя
  • моркови - 1 брой
  • моркови - 1 лилав
  • тиквички - 1/2 бр.
  • микс средиземноморски подправки - 1 с.л.
  • домати - 1 брой
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на по-големи парчета.

Морковите нарежете на кръгчета, тиквичката на кубчета, а чушките и лука - на парченца.

Прехвърлете подготвените зеленчуци в крок пота.

Прибавете към тях средиземноморските подправки, дафиновите листа, солта, червения пипер и брашното.

Добавете настъргания домат и разбъркайте хубаво.

Сипете вода до средата на продуктите и поставете капака.

Включете уреда на втора степен и готвене гювеча около 3 часа и 30 минути.

Накрая поръсете постния гювеч с наситнен магданоз.

Постният картофен гювеч в крок пот е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: