ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Манджи»Бабината пилешка манджа с лук и домати

Бабината пилешка манджа с лук и домати

Бабината пилешка манджа с лук и домати
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
04/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Баба знае как да направи най-вкусната пилешка манджичка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сварете пилешкото месо и го обезкостете, след което го накъсайте.

Загрейте олиото в подходящ съд и задушете до омекване наситнения лук. Сипете доматите и червения пипер, разбъркайте и продължете да готвите около 5 минути.

Добавете пилешкото месо и сипете около 2.5 ч.ч. топла вода.

Посолете и оставете манджата да се готви на умерен огън.

Когато поизври течността, добавете брашното - предварително разтворено с малко вода.

Гответе пилешката манджа още 5 минути и накрая поръсете с магданоза и джоджена.

Бабината пилешка манджа с лук и домати е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: