ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешки руладини с гъби и чушки

Пилешки руладини с гъби и чушки

Пилешки руладини с гъби и чушки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
07/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вкусни руладини за една перфектна вечеря за гости"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 обезкостени
  • лук - 1 глава малка
  • чушки - 3 малки (цветни)
  • масло - 50 грама
  • яйца - 3 броя
  • универсална подправка - за пиле
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • гъби - 300 грама
  • салвия - 4 листа
  • червен пипер
  • магданоз
  • черен пипер
  • лимони
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо изпържете яйцата на очи, след което внимателно ги нарежете на тънки ленти.

Махнете кожата на бутчетата и ги начукайте. Поръсете с подправката за пиле и сол.

Задушете нарязания лук и щом омекне, добавете и лентичките чушки. Гответе до омекване на зеленчуците и ги смесете с яйцата.

Напълнете бутчетата с тази плънка и завийте на руладини. Прехвърлете ги в намазнена тава и полейте с бира.

Овкусете пилешките руладини с черен и червен пипер, сложете по един лист салвия и пъхнете в умерено загрята фурна.

От време на време изваждайте тавата и поливайте бутчетата с отделилия се сос.

Междувременно задушете гъбите в разтопеното масло.

Поднесете готовите руладини с гъбите в масло и поръсете с магданоз и резени лимон.

Пилешките руладини с гъби и чушки са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: