Начин на приготвяне
За този ароматен ябълков щрудел орехите и бисквитите се начукват на ситно.
Ябълките се почистват и се нарязват или настъргват на ренде.
Маслото и олиото се смесват, като се затоплят на котлона в подходящ съд.
Фурната се загрява на 180 - 200 °C.
Всяка кора се разстила, намазва се с маслената смес и в единия край (по-късия) се слага няколко лъжици от ябълките, поръсва се с канела на вкус, кафява захар, натрошени орехи и бисквити. Завива се на стегнато руло и се прехвърля в тавичка, с постлана хартия за печене, предварително намаслена. Така се процедира с останалите кори.
Отгоре се намазват с масло и олио и се слагат в средата на предварително загрятата фурна. Сладкишът с ябълки се изпича до готовност (25 -30 минути според фурната) до златиста коричка.
Още топъл, ябълковият щрудел се поръсва с пудра захар и се завива за десетина минути с кърпа.
Нарязва се и се поднася охладен ябълков щрудел с готови кори.
Добър апетит!