Кекс с банани и глазура от пасифлора

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283
56
69
06/04/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо505
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Кръгла форма за печене 23 см се маже с масло и се застила с восъчна хартия. Брашното, бакпулверът, содата и джинджифилът се пресяват.

Маслото и кафявата захар се разбиват с миксер, докато станат на крем. Прибавят се яйцата като се разбива, докато добре се смесят. Прибавят се сухите съставки, намачканите банани, заквасената сметана и млякото, като се разбърква.

Тестото се прехвърля във формата за печене. Пече се около 50 мин. Оставя се да изстине напълно и се освобождава от формата. Стените се облепят с леко навлажнени бишкоти.

Глазура с плод на пасифлора: Пудрата захар, месестата част на пасифлората и маслото се разбиват. Оставят се в съд на водна баня, докато заприлича на крем и се покрива кексът с него.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар