Начин на приготвяне
Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Кръгла форма за печене 23 см се маже с масло и се застила с восъчна хартия. Брашното, бакпулверът, содата и джинджифилът се пресяват.
Маслото и кафявата захар се разбиват с миксер, докато станат на крем. Прибавят се яйцата като се разбива, докато добре се смесят. Прибавят се сухите съставки, намачканите банани, заквасената сметана и млякото, като се разбърква.
Тестото се прехвърля във формата за печене. Пече се около 50 мин. Оставя се да изстине напълно и се освобождава от формата. Стените се облепят с леко навлажнени бишкоти.
Глазура с плод на пасифлора: Пудрата захар, месестата част на пасифлората и маслото се разбиват. Оставят се в съд на водна баня, докато заприлича на крем и се покрива кексът с него.