ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ризото»Ризото с манатарки и пиле

Ризото с манатарки и пиле

Росица ПетроваРосица Петрова
Копирайтър
3021k4k531
Ризото с манатарки и пиле
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
21/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Сервирайте тази вечер това ароматно ризото за вечеря - няма как да не видите усмивки по лицата на всички гладници вкъщи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това ризото ползвах замразени манатарки, които размразих и нарязах на ситно.

Сварете ориза в леко подсолена вряща вода до степен ал денте.

След това го прехвърлете в гевгир, за да се отцеди, ако има останала вода. Прибавете към ориза 1-2 лъжици зехтин и разбъркайте.

Загрейте зехтина и запържете пилешкото месо, предварително нарязано на малки хапки.

Щом месото се зачерви, прибавете гъбите и нарязани 2 скилидки чесън.

Запържете и тях за няколко минути, бъркайки.

Прибавете виното и гответе още 2-3 минути.

Накрая прибавете отцедения ориз и разбъркайте.

Поръсете ориза с гъби със сол и черен пипер на вкус и добавете сметаната малко светъл соев сос.

Оставете на котлона за още няколко минути, като бъркате и след това може да сервирайте това вкусно и ароматно ризото, поръсено с малко пармезан.

Бон Апети с моето ризото с манатарки и пиле!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: