Бадемова шарлота

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
317
142
137
Бадемова шарлота
09/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции10

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кремът се приготвя, като жълтъците се разбиват със захарта. Прибавя се постепенно врящото мляко с ванилиите и се бърка непрекъснато на слаб огън до сгъстяване, без да завира.

Отделно се разбива маслото и към него се прибавят половината от смлените бадеми и пудрата захар. Прибавя се млечната смес.

По дъното и стените на тавичка за торта се подреждат бишкоти, натопени в смес от сиропа и вишновката. Отгоре се намазва на дебел пласт част от крема, върху него се нареждат бишкоти, отново ново крем и т. н., докато тортената формичка се напълни.

Най-горният пласт е от бишкоти и върху него се слага чиния, за да тежи. Шарлотата се оставя в хладилника за няколко часа и след това се обръща в чиния за торта.

Шарлотата се намазва отстрани и отгоре с останалия крем, върху който се поръсват с бадеми. Отгоре се украсява с целите бадеми и вишните от сладкото.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: