Чийзкейк с лимоново масло

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
102
28
4
58
24/03/2014
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 346
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От счуканите бисквити и разтопеното масло се приготвя смес, която се разстила по дъното и стените на форма. Поставя се в хладилника. Разбитото сирене се смесва със захарта, ванилията и яйцата.

Сместа се разбива старателно, докато се получи пухкав крем и се разпределя върху блата. Пече се около 60 минути на 160 градуса. Кравето масло се разбива заедно със захарта до пухкавост.

Добавят се лимоновият сок и настърганата лимонова кора. В друг съд се разбива течната сметана и се прибавя към първата смес. Кейкът се покрива със заливката и се връща обратно в хладилника за няколко часа.

Голяма тефлонова форма за сладкиши 35 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голяма тефлонова форма за сладкиши 35 см
6.00 лв.
Виж ››

Универсална, удобна и много качествено тефлонова форма за кекс - любима на всички домакини

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар