ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Фламбирани палачинки

Фламбирани палачинки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3232k
Фламбирани палачинки1 / 2
04/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4-5 бр.
"Един съвет към начинаещите кулинари - Преди да пристъпите към първото си фламбиране, непременно пригответе пожарогасител"

Необходими Продукти

  • масло - разтопено 6 к.л.
  • бадеми - 6 к.л. счукани
  • мед - 6 к.л.
  • ром - 6 с.л.
  • брашно - 35 гр.
  • нишесте - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.л.
  • сол
  • ванилия - 1 пакетче
  • бира - 1/2 чаша
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в дълбок съд брашното и нишестето. Прибавете солта, олиото, захарта, яйцето и ванилията. Разбъркайте и прибавете малко по малко бирата, като продължавате да бъркате, докато се получи гладко течно тесто.

Изпържете палачинките от двете страни в сгорещен и леко намазан тиган на силен огън.

Отделно запържете бадемите на слаб огън с маслото. Прибавете меда и намажете с тази смес палачинките. Навийте ги на рула и ги наредете една до друга в затоплен съд. Залейте ги с предварително загретия ром и ги запалете веднага.

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка: