Ягодов мус със сос от киви

Maria  TonchevaMaria TonchevaНовак6301
21/03/2014
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо480
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ягоди - 350 г, пресни
  • захар - 1/2 ч.ч. (100 г)
  • ванилия - 1 ч.л. ванилов екстракт
  • агар агар - 1 с.л., на прах или на люспи
  • сметана - 1 ч.ч. (250 мл)
  • киви - 2 бр., обелени, нарязани
  • лимони - 1 с.л., на сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мажат се с растително олио 6 малки стъклени чаши. От ягодите се оставя по една за украса, а останалите се пасират със захарта (70 г), 1/3 ч.ч. и ваниловият екстракт, докато заприличат на крем.

Затоплят се 3 с.л. от ликьора, прибавя се агар-агар. Желиращата смес и ягодовото пюре се смесват, като се разбъркват добре. Сметаната се разбива на сняг и се смесва с ягодовата смес.

Изсипва се в приготвените чаши, които се покриват с фолио и се оставят в хладилника да престояват около 3 часа. Кивито, останалата захар, ликьорът се разбиват в блендер до получаването на пюре.

С помощта на нож се прокарва през стените на чашите, да се отделят. Обръщат се в чинии и се заливат с пюрето от киви, украсява се с парченца от заделените ягоди.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар