Пържен октопод с червено вино и копър

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
769
12/04/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо951
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрявате предварително фурната на 200 градуса. Зехтинът се загрява в голям тиган и се добавят лука и чесъна. Разбърквайте докато лукът омекне.

Прибавяте копъра и отново бъркате за около 5 минути. Прибавете доматите, дафиновия лист и лютите чушки. Готвите около 10 минути, като разбърквате от време на време.

Към тази смес добавяте октопода и виното и слагате в покрита тавичка. Печете за около 45 минути, след което махате капака и печете още 40 минути или докато октоподът е мек и златист.

Нарежете октопода на малки парчета, подправете на вкус и го поръсете с магданоза. Може да поднесете с препечени хлебчета.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар