Печени миди с хамон

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
118
140
08/03/2014
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо368
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо изтъркайте мидите и ги почистете добре. Оставете водата да заври в голяма тенджера, прибавете мидите и покрийте. Оставете ги да врят около 3 минути или докато се отворят.

Прецедете водата. Отворете мидите и ги извадете леко с лъжица, а след това ги върнете в долната черупка. Горната може да изхвърлите. Подредете ги в тава за печене.

Смесете маслото, шунката хамон, чесъна и лука в малка купа. С тази смес залейте мидите и ги изпечете на предварително загрята фурна, докато станат леко кафяви.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар