ezine.bg»Рецепти»Риба»Маринована Риба»Паламуд за Никулден

Паламуд за Никулден

АтанаскаАтанаска
Новак
261287
Паламуд за Никулден
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
11/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Чакането си заслужава, защото това е най-вкусният маринован паламуд"

Необходими Продукти

  • паламуд - 3 - 4 риби
  • дафинови листа
  • бахар - зърна
  • морска сол
  • черен пипер - зърна
  • олио
  • доматен сок - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете паламуда от вътрешностите и премахнете перките, опашките и главите.

Изчистете хубаво корема на всяка риба, след което ги измийте старателно.

Нарежете рибите в подходящ дълбок съд и залейте със саламура от вода и морска сол. Притиснете хубаво с чиния.

След това оцедете и нарежете на шайби с дебелина 1 см.

Загрейте олиото и оставете да се охлади. Залейте рибата.

Пригответе буркани и на дъното на всеки един сипете малко олио. Наредете паламуда и добавете по 1-2 зърна бахар, 2-3 дафинов листа и 4 зрънца черен пипер. Залейте с доматения сок.

Оставете маринованата риба да престои 5 минути, след което е готова за консумация.

Паламудът за Никулден е много вкусен.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: