ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гулаш»Гулаш с гъби и моркови

Гулаш с гъби и моркови

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
1746052k190
Гулаш с гъби и моркови
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
25/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Обичате ли гулаш? Ако още не сте го изпробвали, време да опитате тази рецепта."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г или телешко
  • олио - 5 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • кладница - 250 г
  • печурки - 250 г
  • домати - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • универсална подправка - 1/2 с.л. за гулаш (по желание)
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 3 - 4 зрънца
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гулаш с гъби и моркови в комбинация със свинско - чудна гозбица за обяд или вечеря.

Месото за гулаша се нарязва на парчета и задушава в мазнина. Щом побелее, към него се прибавят нарязаните на полумесеци лук, чесън, моркови на кръгчета и чушка на малки парченца.

След като омекнат се прибавят почистените и нарязани гъби.

Гъбите пускат малко вода и се свиват. Гулашът се разбърква периодично, добавят се пасираните домати и се овкусява със сол, червен пипер, подправка, дафинов лист и бахар.

В тенджерата се налива топла вода и ястието се оставя да къкри на средна температура на котлона. Малко преди готовност се сгъстява с размито във малко вода брашно.

Готовият гулаш се сервира с нарязан на дребно пресен магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: