Начин на приготвяне
Първо, започваме с каймата, дълбока купа слагаме каймата, чукваме едно яйце, прибавяме още галета чубрица, сол и черен пипер.
Разбъркваме хубаво места и правим гнезда от каймата. После килограм лук нарязваме на полумесеци или по-едри парчета, разстиламе ги върху хартия за печене, отгоре нареждаме гнездата от кайма.
Вътре в гнездата добавяме по 1 чаена лъжица грах и доматен сок, лекичко посоляваме и поръсваме с черен пипер отгоре и печем на загрята фурна на 180 °C за 40 минути.
Сервираме гнезда от кайма върху печен лук топли, отдолу слагайки лук в чинията и отгоре две гнезда от кайма.
Печеният лук става невероятна гарнитура.