ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Ципура със сос по средиземноморски

Ципура със сос по средиземноморски

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
1615452k121
Ципура със сос по средиземноморски
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
12/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ципура със сос по средиземноморски е едно неустоимо предложение за любителите на рибата."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като изчистим рибата и я измием, следва да попием водата с кухненска хартия, а после да я посолим.

Допълнително мажем подготвената ципура със зехтин и лимон, оставяме я така за 60 минути, докато се овкуси добре.

След това по кожата се правят фини разрези, в коремчето на рибата се поставят парченца лимон, магданоз, естрагон. Печем ципурата на плоча, докато придобие златист цвят.

Следва да приготвим соса за рибката. За целта в сгорещен зехтин задушаваме надребнените лук и чесън. Добавяме нарязани домати. Овкусяваме със сол и държим на огъня до сгъстяване на сместа. За финал добавяме босилек и каперси.

Към печената риба сервираме и нашето доматено сосче.

Ципура със сос по средиземноморски е едно неустоимо предложение за любителите на рибата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: