Палачинки с Рикота и тиквички

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283
55
69
28/02/2014
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 194
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Палачинки: Брашното и прясното мляко се смесват, прибавят се яйцата и се бърка добре. Добавят се майораната и магданозът. Поръсва се със солта. Маслото се разтопява на умерена температура, където ще се правят палачинките. Готовите палачинки се слагат една върху друга и се държат в топла фурна.

Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Тава за печене се маже с масло.

Плънка: Тиквичките се запържват в маслото около 10 мин. Прибавят се цветовете от тиквички, Рикотата, която може да замените с извара, боровите ядки и индийското орехче. В средата на всяка палачинка се слага 3 с.л. от плънката. Сгъват се на триъгълници.

Сгънатите палачинки се слагат в приготвената тава. Заливат се със сметаната и Пармезанът. Слага се алуминиево фолио и се пече около 10 мин. Маха се фолиото и се пече още 10 мин. или докато придобият златистокафяв цвят.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар