ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчуци Сечуан

Зеленчуци Сечуан

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
6322k323k
Зеленчуци Сечуан
17/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зеле - прясно 200 гр.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 корен
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 3 бр. малки
  • зелен фасул - 1 шепа, бланширан
  • соев сос
  • олио
  • къри
  • червен пипер - лют
  • черен пипер
  • сол
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам всички зеленчуци на тънки ивички.

В дълбок тиган сгорещявам една малка чашка олио и изсипвам всички зеленчуци и пържа около 5 мин. След това подправям с лютия пипер, кърито и черния пипер.

Продължавам да пържа на силен огън около една минута, след това добавям 1 супена лъжица захар и 2 - 3 супени лъжици соев сос.

Захарта се карамелизира и придава на зеленчуците пикантен солено - сладък вкус. Накрая добавям нарязаните на четвъртинки домати и подправям със сол на вкус.

Сервирам винаги със сварен бял ориз. Зеленчуците могат да се предложат и като гарнитура към пилешки пържоли.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: