Зеленчуци Сечуан

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
591
1k
31
2k
17/09/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 324
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам всички зеленчуци на тънки ивички.

В дълбок тиган сгорещявам една малка чашка олио и изсипвам всички зеленчуци и пържа около 5 мин. След това подправям с лютия пипер, кърито и черния пипер.

Продължавам да пържа на силен огън около една минута, след това добавям 1 супена лъжица захар и 2 - 3 супени лъжици соев сос.

Захарта се карамелизира и придава на зеленчуците пикантен солено - сладък вкус. Накрая добавям нарязаните на четвъртинки домати и подправям със сол на вкус.

Сервирам винаги със сварен бял ориз. Зеленчуците могат да се предложат и като гарнитура към пилешки пържоли.

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар