Зеленчуци Сечуан

МаринаМаринаНовак
17/09/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 142
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам всички зеленчуци на тънки ивички.

В дълбок тиган сгорещявам една малка чашка олио и изсипвам всички зеленчуци и пържа около 5 мин. След това подправям с лютия пипер, кърито и черния пипер.

Продължавам да пържа на силен огън около една минута, след това добавям 1 супена лъжица захар и 2 - 3 супени лъжици соев сос.

Захарта се карамелизира и придава на зеленчуците пикантен солено - сладък вкус. Накрая добавям нарязаните на четвъртинки домати и подправям със сол на вкус.

Сервирам винаги със сварен бял ориз. Зеленчуците могат да се предложат и като гарнитура към пилешки пържоли.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар