Грил пица с лук и сирене

Славка
Славка
Новак
03/12/2011
"Не сте опитвали по-сочна и ароматна пица, обзалагаме се "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции4 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 564
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се поставя в купа, оформя се кратерче и вътре се счупва яйцето, поръсва се с копърово семе и бакпулвер. Налива се олиото, като се бърка. Посолява се и се поръсва със захар.Добавя се киселото мляко. Тестото се меси на плот. Щом е готово, се покрива и се оставя да почине 10 минути.

Доматите се почистват от семето, месестата част се нарязва на малки кубчета и се поставя в купа. Добавят се наситнените лук и чесън. Посолява се и се полива със зехтин, разбърква се.

Тестото се разделя на 4 части и всяка се разточва върху набрашнен плот. Запичат се върху грил - тиган от двете страни. След това се поставят в тава, покриват се с топинга и натрошеното сирене или настърган кашкавал.

Пекат се в силно сгорещена фурна на горно печене, докато сиренето се зачерви.

Гарнират се с маслини.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар