Аспержи и бакла с рикота на фурна

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
32
28/06/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо462
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Баклата се вари в в подсолена вряща вода около 20 мин. Изцежда се и се оставя встрани. Аспержите се варят в подсолена и вряща вода около 10 мин., докато омекнат. Изцеждат се и се оставят встрани. Режат се на половинки и по дължина.

Три четвърти от баклата се разбива с блендер заедно с яйцето, сметаната, пармезанът, солта, пиперът, докато се получи гладка смес.

Рикотата се смесва със зехтина, солта и пипера. Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Тава за печене се затопля и се пълни 4 см вода от дъното.

Поставя се в тавата форма за печене с диаметър 23 см и алуминиево фолио. Реди се пласт от аспержи, пласт от рикотата и пласт от баклата на пюре. Продължава се по същия начин до изчерпване на количеството.

Покрива се с алуминиево фолио и се се слага в тавата със затоплената вода. Пече се около 50 мин., след което се слага в подходяща чиния за сервиране.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар