Шаран с чесън и лук

11/04/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак315
"Готови сме за Никулден, а вие избрахте ли си любима рецепта?"
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо496
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете шарана на порции. Поръсвате почистените порции с лимон и ги оставете да престоят така за около 15 минути. След това ги посолете и запържете в сгорещено олио.

Прехвърлете изпържената риба в чиния. В тигана от пърженето прибавете нарязания на тънки колелца лук и чесъна, нарязан на парченца и пържете до пожълтяване.

Залейте с виното, посолете, поръсете черен пипер, прибавете масло оставете сместа на огъня, докато заври. С нея залейте порциите шаран.

Сервирайте рибата, гарнирана с варени картофи.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар