ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки гърди пане в еър фрайър

Пилешки гърди пане в еър фрайър

Пилешки гърди пане в еър фрайър
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
02/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Пилешки гърди пане в еър фрайр, на които много ще им подхожда студена бира за компания."

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 бр. гърди, тип пеперуда
  • чесън - 1 ск. пресован
  • червен пипер - 4 щ.
  • брашно - за поръсване
  • яйца - 2 броя
  • корнфлейкс - 1 ч.ч. натрошен
  • черен пипер
  • сол
  • олио - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем филетата на 4 по-тънки парчета и овкусяваме със сол, черен и червен пипер, чесън.

Потапяме пилешките филенца в брашно, разбити яйца и корнфлейкс, като притискаме сместа добре с пръсти, за да може да се полепи по пилешкото месце.

После напръскваме с малко олио така панираните пилешки филета и разполагаме на решетката на еър фрайъра.

Печем пилешкото до златисто. Отнема около 25 минути. Хубаво е при печенето, на 20-тата минута да обърнете месото и да го допечете още няколко минутки до пълна готовност.

Пилешки гърди пане в еър фрайър поднасяме с любима салатка.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: