Начин на приготвяне
Сиренето котидж е бяло, кремообразно сирене със зърнеста структура и има високо съдържание на протеин и витамин В12. То е нискокалоричен продукт, което го прави подходящо за спортуващи хора, както и за хора, които спазват диета за отслабване.
Както всеки млечен продукт, съдържа и лактоза. Ако имате непоносимост, не се препоръчва.
Нарежете франзелата на тънки филии.
Намажете ги със зехтин и ги сложете да се пекат в загрята фурна за няколко минути. Може да ги опечете и на грил тиган.
Докато брускетите се пекат, си направете пестото от босилек. Разбира се може да ползвате и готово песто, но вкусът на домашно приготвеното е различен.
Сложете всички съставки в каната на блендер и пасирайте.
Намажете всяка брускета с по 1 лъжица от котидж сиренето и полейте с малко от пестото.
Гарнирайте с резени домат и краставица и листо пресен босилек.
По желание може да добавите и маслини.
Тези брускети с котидж и песто са чудесна идея за здравословна и засищаща закуска или за лек обяд.
Коментари