ezine.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Брускети с котидж и песто

Брускети с котидж и песто

Росица ПетроваРосица Петрова
Копирайтър
2701k4k265
Брускети с котидж и песто
Снимка: Росица Петрова
1 / 2
03/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Тези брускети с котидж и песто са чудесна идея за здравословна и засищаща закуска или за лек обяд"

Необходими Продукти

  • франзела - 1/2 бр. пълнозърнеста
  • котидж сирене - 150 г
  • зехтин - за намазване на брускетите
  • песто
  • босилек - 2 стръка
  • чесън - 1 скилидка
  • лимони - 2 с.л. прясно изцеден сок
  • зехтин - 4 с.л.
  • слънчогледово семе - 2 с.л.
  • пармезан - 1 с.л. фино настърган
  • за гарниране
  • домати
  • краставица
  • босилек - листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето котидж е бяло, кремообразно сирене със зърнеста структура и има високо съдържание на протеин и витамин В12. То е нискокалоричен продукт, което го прави подходящо за спортуващи хора, както и за хора, които спазват диета за отслабване.

Както всеки млечен продукт, съдържа и лактоза. Ако имате непоносимост, не се препоръчва.

Нарежете франзелата на тънки филии.

Намажете ги със зехтин и ги сложете да се пекат в загрята фурна за няколко минути. Може да ги опечете и на грил тиган.

Докато брускетите се пекат, си направете пестото от босилек. Разбира се може да ползвате и готово песто, но вкусът на домашно приготвеното е различен.

Сложете всички съставки в каната на блендер и пасирайте.

Намажете всяка брускета с по 1 лъжица от котидж сиренето и полейте с малко от пестото.

Гарнирайте с резени домат и краставица и листо пресен босилек.

По желание може да добавите и маслини.

Тези брускети с котидж и песто са чудесна идея за здравословна и засищаща закуска или за лек обяд.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: