Баница с извара и орехи

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
102
28
4
58
23/03/2014
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо870
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе многолистно тесто от брашното, маргарина, оцета и солта. Може да използвате и готово, купено от магазина.

Пасирайте изварата.

Запечете орехите до златисто, счукайте ги и прибавете към тях лимоновия сок и изварата.

Разточете многолистното тесто върху дъска, поръсена с брашно, до дебелина 4 мм.

Наръсете го с приготвената плънка и завийте на руло. Намажете баницата с яйцето и я изпечете в умерена фурна.

Поръсете готовата баница с пудра захар и сервирайте.

Дървената точилка от едно време - 68 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дървената точилка от едно време - 68 см
3.50 лв.
Виж ››

Удобна за работа класическа дървена точилка, с чиято помощ ще точите вкусни баници и ще приготвяте сочни пици с тънка коричка

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар