Супа с бакла

22/02/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак28314
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене1 мин.
  • Общо11 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 934
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • бакла - 3 1/2 ч.ч., кисната и изцедена
  • лук - 1 глава, на ситно
  • целина - 1 стрък
  • моркови - 1 бр., на ситно
  • майорана - 2 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • домати - 3/4 ч.ч. (200 г)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • вода - 1 ч.ч., вряла
  • бакла - 1/2 ч.ч., прясна
  • хляб - 4 филии, препечен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Баклата се вари в подсолена и вряща вода около час, или докато омекне. Лукът, целината, морковът и майораната се запържват.

Добавят се доматите и се държи на огъня около 15 мин. Овкусява се със солта и пипера, след което се добавя зрялата бакла. Когато водата заври се прибавя и прясната вода.

Държи се на огъня около 15 мин. Във всяка купичка се слага по една филийка препечен хляб, след което се залива със готовата вече супа.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар