Бухтите на баба

Росица ПетроваРосица Петрова
Копирайтър
2711k4k270
Бухтите на баба
Снимка: Росица Петрова
1 / 2
28/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Тази закуска баба приготвяше често, защото е любима на цялото семейство. Поднасяше ни бухтите с домашно сладко или сирене."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и направете кладенче.

Добавете яйцата, солта, олиото и захарта. Количеството захар може да варира според предпочитанията ви, обикновено слагам между 3 и 6 супени лъжици).

В отделен съд смесете киселото мляко и содата бикарбонат и разбъркайте. Оставете за минута-две, докато сместа шупне, след което я добавете към останалите продукти.

Замесете меко, почти лепнещо тесто и го оставете за 15 минути, да почине, покрито с влажна кърпа.

След това разделете тестото за бухтите на 4 или 6 части.

Всяка разточете върху набрашнен плот на кора с дебелина 0.5 см.

Нарежете на ромбоиди или каквато форма изберете и изпържете в нагорещено олио равномерно от двете страни до златисто.

Изберете дълбок съд за пържене, защото е добре да пържите в повече олио.

Степента на котлона трябва да е една степен под максималната, за да не останат бухтите сурови в средата. От възможни 6 степени пържих на 5та.

Ако желаете, може да приготвите бухти с плънка от мармалад, шоколад или сирене. В този случай трябва да разточите на по-тънкно тестото, след което да нарежете на квадрати. В единия край сложете от желаната плънка. Прегънете на две и притиснете краищата, за да не се отворят при пържене бабините бухти.

Тази закуска баба приготвяше често, защото е любима на цялото семейство.

Поднасяше ни бухтите на баба с домашно сладко или сирене.

От същото тесто може да приготвите и мекици. За тях е необходимо тестото да е една идея по-меко. Късайте от тестото малки късове. С намазани с олио пръсти разтеглете и оформете мекици, които след това изпържете до златисто.подобни рецепти

подобни рецепти

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: