Задушено агнешко месо

Dark Angel
Dark Angel
Новак
06/05/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 960
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на кубчета като за кебап и го запържваме до златисто в мазнината. Добавяма поправките, счукания чесън, едната глава лук нарязана наситно, доматите нарязани на кубчета.

Задушаване 1-2 мин. и заливаме с бульон (ако месото е с кости, ги сваряваме предварително за да ползваме бульона) или вода, посоляваме и оставяме да къкри докато месото омекне.

В това време накисваме стафидите в топла вода, бадемите също за да ги обелим по-лесно. Останалата глава лук нарязваме на полумесеци и запържваме в малко масло.

След като месото е полуготово, добавяме лука, стафидите и запържените в масло бадеми и задушаваме на котлона до готовност.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар