Задушено агнешко месо

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
591
1k
31
2k
06/05/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 096
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на кубчета като за кебап и го запържваме до златисто в мазнината. Добавяма поправките, счукания чесън, едната глава лук нарязана наситно, доматите нарязани на кубчета.

Задушаване 1-2 мин. и заливаме с бульон (ако месото е с кости, ги сваряваме предварително за да ползваме бульона) или вода, посоляваме и оставяме да къкри докато месото омекне.

В това време накисваме стафидите в топла вода, бадемите също за да ги обелим по-лесно. Останалата глава лук нарязваме на полумесеци и запържваме в малко масло.

След като месото е полуготово, добавяме лука, стафидите и запържените в масло бадеми и задушаваме на котлона до готовност.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак-9%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
27.20 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар