Грах с масло и мариновани лукчета

04/06/2014
Марина Норд
отМарина НордНовак
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо251
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • грах - 500 г
  • лук - 10 бр. мариновани лукчета
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукчетата се запържват в маслото. Добавя се грахът и се долива половин чаша вода. Оставя се на слаб огън да се задуши и се поръсва със сол, черен пипер и брашно.

Разбърква се и се долива още половин чаша вода и се добавя захарта. Ястието се задушава до пълното омекване на граха. Сервира се поръсено с накълцан магданоз.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар