ezine.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с печен патладжан и кисело мляко

Разядка с печен патладжан и кисело мляко

Росица ПетроваРосица Петрова
Копирайтър
2701k4k264
Разядка с печен патладжан и кисело мляко
Снимка: Росица Петрова
5 / 5
04/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Нарежете една франзела на кръгчета, изпечете ги и поднесете около тази апетитна купичка с любимата ни разядка!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Надупчете с вилица или нож патладжаните и ги сложете да се пекат в загрята фурна за 20-25 минути, докато омекнат.

След това ги оставете да се охладят и после обелете.

Сложете ги в гевгир, за да се отцедят.

Може да изпечете патладжаните от предния ден и да ги съхранявате в хладилник.

Нарежете изпечените патладжани, а чесъна пресовайте.

Прибавете към тях майонезата, гъсто кисело мляко, зехтин и сол на вкус.

Изцедете сока на половин лимон и овкусете на вкус.

Разбъркайте добре, за да се смесят съставките, и поръсете с пресен магданоз, нарязан на ситно, и няколко резена лимон за допълнителна свежест.

Нарязах на ситно една лютива чушка за малко пикантен вкус, но това е по желание.

Разядката от патладжан може да приготвите в блендер, като сложите всички съставки и блендирате, но аз предпочитам да е накълцана на по-едри парчета.

Поднесете тази вкусна разядка с печен патладжан добре охладена с препечени филийки хляб.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: