Фокача с домати и тиквички

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
32
19/02/2014
Приготвяне35 мин.
Готвене35 мин.
Общо70 мин.
Порции1 фокача (25 х
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо672
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • Тесто за фокача
  • мая - 25 г или 2 пакетчета по 7 г, суха
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - ¾ ч.ч. (200 мл), топла
  • брашно - 3 1/3 ч.ч. (500), обикновено + ½ ч.ч. (75 г), за поръсване на работния плот
  • сол - ¾ ч.л.
  • Плънка
  • тиквички - 2 бр., на тънко нарязани
  • чери доматчета - 24 бр., на половинки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 3 с.л.
  • риган - 1/2 ч.л. сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се подготви тестото, се оставя да втасва встрани около час и половина. Намазва се форма за печене (25 х 38 см) с масло.

Предварително се загрява фурната до 220 градуса. Тестото се разточва на правоъгълник, съответстващи формата на печене. Оставя се да втасва още 30 мин. Пече се около 25-30 мин., докато стане златистокафява.

Докато се пече тестото се запичат тиквичките и доматите в грил тиган. Зеленчуците се подреждат върху фокачата и се поръсва със зехтина.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар