Спанак по арабски

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
21/05/2009
"Спанак с дъхави ориенталски подправки "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 252
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и пресованият чесън се запържват за 5 минути в зехтин.

Спанакът се измива и се нарязва на едро. Прибавя се постепенно към запържената смес. Задушава се, докато спанакът намали обема си 4 пъти. Прибавя се отцеденият нахут и се разбърква внимателно.

Ястието се оставя още 5 минути на котлона.

При сервирането се посолява и се подправя със смлян черен пипер.

По желание се поръсва с лимонов сок.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
beni
beni
13.02.2012 11:54
а как се прави спанак по арабски според теб?
0
0
иман
иман
12.02.2012 18:53
спанак не се прави така в арабската кухня.това е най гадната рецепта която съм виждала
0
0
Gabi
Gabi
11.05.2011 22:05
Напълно си права и аз мисля така.
0
0