Палачинки с гъби

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
30/06/2008
"Рецепта, която ще ви изненада "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции6 бр.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 770
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се сваряват и се нарязват на ситно. Прави се светла запръжка от 2 равни суп.лъж. брашно и 4 - 5 лъж. масло. Прибавят се гъбите и пресния лук, посоляват се, поръсват се с черен пипер и се позапържват леко. Налива се 1 ч.ч. мляко и малко от отварата на гъбите, за да се получи гъсто пюре. Посипва се със ситно нарязан магданоз.

Приготвя се палачинково тесто и се изпържват (изпичат) палачинки. Нареждат се в малка тавичка, като помежду им се маже от гъбеното пюре и се стърже по малко кашкавал. Отгоре се настъргва повече кашкавал. Тук - там се слагат парченца масло. Палачинките се заливат с 1 чаша прясно мляко, разбито с 2 яйца, надупчват се с вилица и се пекат до порозовяване.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
09.05.2016 07:05
много вкусно звучи - мисля че ако млякото се замени със сметана ще още по-примамливи
0
0