Пилешка супа със спагети

07/06/2009
Лазо
отЛазоНовак
"Готови ли сте да направите първите си стъпки в Азиатската кухня?"
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 040
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • спагети - шанхайски 500 гр. или други много тънки
  • олио - 2 с.л.
  • пилешко месо - 250 гр.
  • китайско зеле - бяло 200 гр.
  • пилешки бульон - 1500 мл.
  • захар - 1/2 с. л
  • шери - сухо 2 с.л.
  • глутамат - 1/2 с. л
  • соев сос - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагетите се сваряват "al dente" за 4 - 5 мин. като се бъркат постоянно. Изваждат се и се оставят да се отцедят.

В дълбок тиган, или тенджера се загрява олио и в него се запържва за 1 - 2 мин. предварително свареното и нарязано на кубчета пилешко месо. Месото се изважда и в същата мазнина се запържва нарязаното на ивици зеле. Прибавяме сместта от подправки /захар, сухо шери, глутамат, соев сос/ към зелето, прибавя се и пилешкото месо и сместта се бърка още 1 - 2 мин. докато зелето омекне. След това се прибавя бульонът и се оставя да ври 10 мин.

Когато е готово спагетите се разпределят по чиниите и се заливат с врялата супа. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар