ezine.bg»Рецепти»Пица»Пица Маргарита с рукола

Пица Маргарита с рукола

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
28397188
Пица Маргарита с рукола1 / 2
13/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • Тесто за пица
  • мая - 25 г, прясна или 2 пакетчета ( по 7 г), суха
  • вода - 2/3 ч.ч. (150 мл), топла
  • брашно - 3 ч.ч. (450 г), обикновено = ½ ч.ч. (75 г), за поръсване на работния плот
  • сол - ½ ч.л.
  • Плънка
  • пармезан - 2 с.л.
  • домати - 300 г, консервирани
  • моцарела - 180 г, на тънки филийки
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • рукола - 1 връзка
  • пармезан - 60 г на люспи
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се подготви тестото, се оставя да втасва встрани около час и половина. Фурната предварително се загрява до 220 градуса.

Намазва се форма за печене на пица с диаметър 30 см с растителна мазнина. След като е готово вече тестото се омесва за 1 мин. и се разплесква във формата за печене.

Поръсва се с пармезана, доматите, моцарелата и по желание чесън. Пече се около 15-25 мин., докато си промени цветът в златистокафява. След като се извади от фурната, се обсипва с руколата, зехтин и пармезан.

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: