Пица със сирене и картофи

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1
18/02/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции1 пица(30 см)
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо513
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • Тесто за пица
  • мая - 25 г, прясна или 2 пакетчета ( по 7 г), суха
  • вода - 2/3 ч.ч. (150 мл), топла
  • брашно - 3 ч.ч. (450 г), обикновено = ½ ч.ч. (75 г), за поръсване на работния плот
  • сол - ½ ч.л.
  • Плънка
  • картофи - 200 г, 1/4, намачкани на кубчета
  • ементал - 60 г, на кубчета
  • бри - 60 г, на кубчета
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • розмарин - 1 с.л.
  • пармезан - 1/2 ч.ч. (60 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се размесва заедно с картофеното пюре и се оставя да втасва около час и половина. Форма за печене на пица с диаметър 30 см се намазва с растителна мазнина.

След като е готово тестото, се омесва за 1 мин. и се разплесква във формата за печене. Поръсва се с ементала, сиренето Бри заедно с картофите.

Осолява се и се поръсва с розмарина и пармезана. Оставя се да престои около 30 мин. Фурната се загрява предварително до 220 градуса. Пече се около 25-30 мин.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар