Арабски питки с типово брашно

Марина НордМарина НордНовак1219
10/04/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 488
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в средата се прави кладенче. Сипват се захарта, солта, маята и зехтинът. Водата се сипва постепенно и се замесва гладко тесто.

Оставя се покрито да втаса. Готовото тесто се разделя на топки, които се разточват на тънки питки. Покриват се с кърпа и се оставят да втасат.

Питките се пекат от двете страни върху загрят тиган или сач. Готовите питки се намазват с вода и се покриват с кърпа.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар