Телешко задушено

МарияМарияНовак
02/12/2011
"Класика в чиния!"
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 041
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • телешко месо - 500 г
  • лук - 2 глави
  • дафинов лист - 3 бр.
  • масло - 75 г
  • бульон - телешки 500 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета с размер 3 см. Лукът се нарязва на шайби.

В дълбок тиган месото се запържва в маслото до златистокафяво. По време на пърженето се подправя с черен пипер и сол. Добавя се бульонът и вода, така че да покрият месото. Добавят се и дафиновите листа и лукът. Оставя се да заври, след което се намалява и се оставя да ври на слаб огън около 3 часа.

Готово е, когато месото почти се разпада. Опитва се и ако е необходимо се добавят сол и пипер. Сервира се горещо с допълнителна порция пържени картофи и майонеза.

Рейтинг

5 5
4 5
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар