ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Сладкиш от печени бити белтъци с карамелен сос

Сладкиш от печени бити белтъци с карамелен сос

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9023k7k2k6
Сладкиш от печени бити белтъци с карамелен сос
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
06/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
22 мин.
Порции
8
"С жълтъците може да приготвите разкошен крем или домашен фърдж. Белтъците запазете за този разкошен и икономичен белтъчен сладкиш"

Необходими Продукти

  • белтъци - 7 бр.
  • пудра захар - 12 с.л.
  • за карамела
  • захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този белтъчен кекс на пръв поглед е много лесен - само с два продукта, но при приготвянето има важни тънкости, с които трябва да се съобразим.

Ще е добре, ако този икономичен сладкиш се направи във формичка с махащо се дъно и на самата форма има дупка.

Ако нямате такава, може да се направи и в тава.

Също е от значение и градусите на фурната.

Първо, в дълбока купа си разбиваме белтъците, които трябва да са пресни и да са със стайна температура на пяна.

Правим си карамел от разтопена захар.

Получения карамел намазваме дъното и стените на кексовата форма внимателно.

Пускаме фурната да загрява на 115 °C без вентилатор.

След като сме разпределили карамела, разпределяме белтъците върху тях и печем за един час на водна баня.

Когато е готов, изключваме фурната и оставяме още за час да стои.

Вадим и охлаждаме 8 часа и чак тогава премахваме от формата сладкиш от печени бити белтъци с карамелен сос.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: