ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Фагри на скара

Фагри на скара

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9023k7k2k6
Фагри на скара
Снимка: Стоянка Русенова
05/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Поканете Гърция у дома с тази вкусна риба, носеща духа на лятото и море."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фагри е риба, която мнозина свързват с ваканциите в Гърция, където тя е популярна. Ако обичате печената рибка, опитайте и вие тази рецепта.

Обелваме си чесъна поставяме го в пасатора и пасираме.

Ако нямате пасатор може и с преса.

В купичка поставяме пасирания чесъна и всички останали съставки.

Почистваме си рибата. Можем да оставим главите както съм направила аз, а може и да се отстранят.

Готовата риба поливаме от всички страни с готовата смес.

Това количеството е достатъчно да я овкуси.

Самата риба фагри не трябва да плува в течността.

Оставяме я така да престои поне 1 час, като леко обръщаме рибките, за да се овкусят равномерно.

Загряваме си скарата и поставяме рибата, като обръщаме от другата страна, когато е готова.

Фагри на скара може да сервираме със сочна гръцка салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: