Киш с бакла

14/02/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак28314
"Не просто киш, а неустоимо предложение с дъх на Средиземноморие и апетитна плънка с бакла "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо674
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • маслено тесто
  • брашно - 2 ч.ч. (300 г)
  • сол - ½ ч.л.
  • масло - ½ ч.ч. (125 г), на парченца
  • вода - 4 - 6 с.л., ледена
  • Плънка
  • сирене - 1 1/4 ч.ч. (310 г), Рикота
  • сметана - 3/4 (180 мл), нискомаслена
  • пармезан - 3/4 ч.ч. (90 г)
  • табаско - 2 капки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • яйца - 1 бр., леко разбито
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се подготвя и се оставя в хладилника да се изстудява около 30 мин. Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Приготвя се форма за печене с диаметър 26 см.

Оставя се встрани 1/3 от баклата, като се нарязва, а останалата част се пасира или блендира заедно с Рикотата, сметаната, Пармезана, соса Табаско, солта и пипера до получаването на гъста смес.

Тестото се разточва и се разстила във вече приготвената форма за печене. Цялата повърхност се дупчи с вилица. Разстила се половината от нарязаната бакла, после се слага плънката и се покрива с другата половина от нарязаната бакла.

Прегъват се висящите краища на тестото, а от горе се размазва с четчица яйцето. Пече се около 30-35 мин., докато си промени цвета в златистокафяв.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар