ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Агнешки ребра с картофи

Агнешки ребра с картофи

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9274k7k3k6
Агнешки ребра с картофи
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
29/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
5
"Агнешко с картофи - любимата класика"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купичка смесваме червения, черния пипер, олиото и джоджена.

Всичко разбъркваме много добре.

Вземаме агнешките ребра, посоляваме и ги намазваме със сместа.

Готовите ребра поставяме в съд и оставяме в хладилника за около два часа.

Когато изтече това време, наливаме бялото вино, покриваме с алуминиево фолио и печем във фурната на 200 градуса около час.

През това време обелваме картофите, нарязваме на парчета, посоляваме, поръсваме с чубрица и нареждаме около ребърцата - или премахваме ребрата, поставяме картофите и нареждаме ребрата отгоре.

Връщаме във фурната и печем до готовност.

Накрая махаме фолиото и печем до загар на ребрата.

Агнешките ребра с картофи са много вкусни!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: