Крем - супа от киселец

ДаниДаниНовак
05/05/2009
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 602
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистват се стъблата на киселеца, след което се измива и подсушава.

Картофите се измиват и нарязват на големи кубчета.

Киселецът се задушава в маслото при не висока температура, като се разбърква от време на време за да не се слепват листата. Когато киселецът омекне се прибавя 1500 мл. врял пилешки бульон. Оставя се отново да заври, прибавят се картофите, овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да ври около 35 мин. Когато стане готово картофите се пасират.

Жълтъците и сметаната се разбиват отделно. Към тях се прибавя един черпак супа. Супата се сваля от огъня. Сместта от жълтъци, сметана и супа се прибавя бавно, като се бърка постоянно.

Сервира се като в чинията със супа се добавя бучка масло.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар