ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Крем супа по анжуйски

Крем супа по анжуйски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
6322k324k
Крем супа по анжуйски1 / 2
17/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в маслото до златисто.

Когато лукът е готов се прибавят грахът, бобът, нарязаната на ситно салата и чубрицата. Покрива се и се оставя да се задушава 10 мин. на слаб огън. Прибавя се 1. 5 л. вряла вода. Овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да ври 1 час на слаб огън.

Когато стане готова се отделя един черпак грах и боб. Останалата част се пасира, прибавят се извадените грах и боб, като бобът се нарязва на парчета от 1-2 см. Слага се отново да заври.

Отделно се разбиват жълтъкът и сметаната и се прибавя постепенно един черпак от супата. Супата се сваля от огъня и към нея се прибавя бавно сместа от жълтък, сметана и супа, като постоянно се бърка.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: