ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Вратни пържоли с пресни картофи и вино

Вратни пържоли с пресни картофи и вино

Росица ПетроваРосица Петрова
Копирайтър
2571k3k197
Вратни пържоли с пресни картофи и вино
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
20/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския врат на тънки пържоли.

Овкусете ги със сол, черен и червен пушен пипер и ги намажете с олио.

Покрийте ги с фолио и поставете в хладилник за няколко часа. Аз ги оставих за една нощ.

След това ги наредете в тава а между тях сложете цели пресни картофи, които предварително овкусете със сол и черен пипер.

Добавете също няколко скилидки чесън, без да ги белите.

Накрая залейте с виното, покрийте тавата с фолио и сложете да се пече в загрята фурна на 200 °С за час и половина.

Последните 10 минути печете пържолите без фолио.

Вратните пържоли с пресни картофи и вино са много вкусни.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: