ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Терин»Ягодов терин със сметана и бишкоти

Ягодов терин със сметана и бишкоти

Ягодов терин със сметана и бишкоти
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
19/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кафе - 1 ч.ч. еспресо студено
  • бишкоти - 13 бр.
  • бял шоколад - 200 г
  • захар - 80 г
  • ягоди - 200 г
  • ром - 1 с.л. или коняк
  • сметана - 200 мл течна сладкарска
  • прясно мляко - 200 мл
  • желатин - 10 г
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете 60 мл вода при желатина и оставете да набъбне.

Смесете захарта с прясно мляко и оставете да заври. Добавете шоколада, начупен. Сипете и желатина. Оставете да изстине.

Разбийте течната сметана. Добавете към сместа. Смесете рома и кафето.

Сложете стреч фолио в правоъгълна форма за печене.

Сипете половината крем за ягодовия сладкиш. Отгоре наредете бишкоти, потопени с кафето.

Отгоре разпределете нарязани ягоди, после сложете останалия крем и завършете сладкия терин с бишкоти.

Сложете в хладилник за няколко часа.

Обърнете в поднос и махнете фолиото.

Украсете ягодовия терин със сметана и бишкоти с ягоди и ягодов сироп.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: