Рибен кебап с тиквички и мастика

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
102
5
37
21/12/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо362
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • скумрия - 4 филета
  • тиквички - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • бяло вино - 100 г
  • мастика - 50 г
  • лимон - 1 бр.
  • босилек - 3 клончета
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осоляваме рибата, слагаме я в тава и я поръсваме с виното, лимоновия сок и черния пипер. Оставяме за 1 час в хладилника.

Нарязваме тиквичките на ивички, чушката на кубчета. Всяко филе скумрия слагаме върху парче алуминиево фолио. Върху всяко филе поставяме чушка, тиквичка и босилек.

Поръсваме с малко от маринатата, в която е стояла рибата. Затваряме добре всяко фолио и печем кебапа 15 минути на 200 градуса в предварително загрята фурна.

Поднасяме рибен кебап с тиквички и мастика, без да разтваряме фолиото. Правим само малък отвор.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар